Toerisme in Oisans

Oisans is echt een bezoek waard, toeristen hebben een ruime keuze aan mooie routes, bijvoorbeeld in het Parc national des Ecrins, een ongerept, beschermd gebied voor iedereen die van natuur houdt. Aan frisse lucht geen gebrek, of u nu een wandeling maakt, iets cultureels doet, aan het vissen bent in de meren en rivieren, of aan het picknicken in de bergen.

Er is veel interessants te zien als u de streek doorkruist, op het gebied van cultuur en natuur, spectaculaire uitzichten, kunstenaars en mensen die een oud ambacht beoefenen (het vervaardigen van strijkinstrumenten, mozaïekschilders, schilders van kerkramen, het bewerken van wol). Het mineraalmuseum, het museum “Mémoires d’alpinismes”, de Vallée de la Lignarre waar vroeger zilverhoudend lood uit de aarde gehaald werd en leisteen, de zilvermijn Brandes (een unieke archeologische plaats in Europa), vrije toegankelijke berghutten waar u zich in een totaal andere wereld zult wanen.

De Alpe d’Huez met de langste skipiste ter wereld, is ’s zomers ook erg leuk. Het is prachtig om de meren en de bergtoppen te ontdekken. Men gaat omhoog via de mythische “beklimming van de Alp”, die alle fietsers ter wereld hoog in het vaandel hebben staan. Kijk uw ogen uit als u op de top van de Pic Blanc staat, u heeft daar een fantastisch uitzicht op 3300 m hoogte.

Nog steeds hoog in de bergen op de Col de Sarenne ziet u het plateau Emparis. Een tip: wandel eens rond in die schattige, idyllische, karakteristieke plaatsjes: Clavans en Haut Oisans, Besse en Oisans, Mizoën, Huez en Oisans, Villard Reculas.

Op 3400 m hoogte wacht u de eeuwige sneeuw van de gletsjers van Les 2 Alpes. U kunt er naartoe met de kabelbaan en er zijn wonderlijke ijssculpturen te zien in de ijsgrot.

Geniet van de plaatselijke flora en fauna en natuurlijk ook van de culinaire streekspecialiteiten: bijvoorbeeld in restaurants, bij boerderijen, geitenfokkerijen, kaasmakerijen en op plaatselijke markten.